Matematik

Bestem forskift for et polynomium ud fra to punkter

10. oktober 2016 af CeliaB (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg har fået den her opgave i matematik, som jeg simpelthen ikke kan få til at give mening. Jeg vil selv mene at jeg skal løse den ved hjælp af faktorisering, altså f(x)=a(x-r1)(x-r2)

Opgaven lyder: opskriv en forskrift for et andengrafspolynomium som skærer x-aksen i x=-2 og x=3


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. oktober 2016 af StoreNord

Du kan opstille 3 ligninger med tre ubekendte; a,b og c.

f(-2)= ..........=0

f(3)=  ...........=0

Midt mellem -2 og 3 er f'(x)=0:       

f'(0,5) = 2a·0,5 + b = 0   <=>   a+b = 0   <=>   a = -b

Det giver dig 2 muligheder; en glad parabel eller en sur parabel.           :)


Svar #2
10. oktober 2016 af CeliaB (Slettet)

Tak for svaret. Jeg har dog ikke før hørt om den måde at udregne det på, så jeg er ikke helt sikker på hvad det er du faktisk mener, udover det er jeg heller ikke helt sikker på om jeg derfor må bruge metoden i min aflevering :) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. oktober 2016 af StoreNord

Jeg kan ikke se, at der er andre muligheder. Og hvis det giver det rigtige resultat, er din lærer helt sikkert tilfreds.


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. oktober 2016 af AMelev

Du har helt ret #0: r1 = -2 og r2 = 3, og så må du selv vælge a. Der er oceaner af rigtige svar.


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. oktober 2016 af StoreNord

#4   Så fik jeg lært dèt. Tak                 :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. oktober 2016 af Capion1

.SP 1110160048.PNG

Vedhæftet fil:SP 1110160048.PNG

Skriv et svar til: Bestem forskift for et polynomium ud fra to punkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.