Matematik

Bestem de partielle

13. oktober 2016 af Mounten (Slettet) - Niveau: A-niveau

https://gyazo.com/8f234334c73595d7ffa8be29a8b2ca70

Jeg har et billede af opgaven, så jeg ikke får sagt noget forkert. Jeg har lidt problemer med opgaven.

Så hvad skal jeg gøre? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. oktober 2016 af mathon

        f_x=\frac{\partial f}{\partial x}=8x-3+2y=8x+2y-3

        f_y=\frac{\partial f}{\partial y}=2x+6y-2


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. oktober 2016 af mathon

        f_{xx}=\frac{\partial^2 f}{\partial x^2}=8

        f_{yy}=\frac{\partial^2 f}{\partial y^2}=6

        f_{{xy}}=\frac{\partial }{\partial y}\left ( \frac{\partial f}{\partial x} \right )=2


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. oktober 2016 af mathon

minimum for et indre punkt (xo,yo) kræver

                  f_x=f_y=0 i \left ( x_o,y_o \right )

                 f_{xx}>0 og f_{xx}\cdot f_{yy}-{f_{xy}}^2>0   i \left (x_o,y_o \right ).
                               


Brugbart svar (1)

Svar #4
14. oktober 2016 af mathon

hvilket er opfyldt for 
                                   \left ( x_o,y_o \right )=\left ( \frac{7}{22},\frac{5}{22} \right )

                                   


Skriv et svar til: Bestem de partielle

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.