Matematik

Hjælp hvordan ser grafen ud for forskrift: y=2x-1

15. oktober 2016 af annahansen2 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej 

Er der nogle, der kan vise mig, hvordan grafen for forskriften: y=2x-1, vil se ud?

På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. oktober 2016 af jantand

Jeg kan fortælle dig det er ligningen for en linje.  Alle ligner der ser sådan ud:   Y=aX + b  er en linje


Svar #2
15. oktober 2016 af annahansen2 (Slettet)

Jeg ved godt den er lineær jeg har selv regnet a og b ud, men jeg har ikke programmet, hvor jeg kan lave graffen til forskriften, derfor spørger jeg om nogle kunne vise mig, hvordan den vil se ud. 


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. oktober 2016 af Capion1

Find to vilkårlige punkter
x  y
0  ?
2  ?
og træk en ret linje gennem dem i koordinatsystemet.


Brugbart svar (1)

Svar #4
15. oktober 2016 af PeterValberg

#2 GeoGebra kan hentes GRATIS på nettet [ LINK ]
     så kan du tegne grafer i kilometervis :-)


Alternativt kan sådanne grafer sagtens tegnes på ternet papir
eller millimeterpapir :-)

Men du skal tegne den selv, det behøver vi ikke at gøre, -
troede du virkeligt, at vi ville lave dine lektier for dig?

hjælpe dig med det .... ja
lave det for dig ... nej
 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #5
15. oktober 2016 af Capion1

# 0
I første omgang skal du blive fortrolig med, hvordan - og hvorfor grafen ser ud, som den gør.
        Det bliver du ved at tegne den.
I anden omgang kan du tage tekniske hjælpemidler i brug.


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. oktober 2016 af jantand

Du kan også lære  hvordan grafer for forskellige udtryk ser ud så du kan genkende dem.

Prøv med en linje, en parabel, en hyperbel og sinus.

Tegn dem så husker du dem bedre.

Du behøver ikke GeoGera, du skal bruge papir, lineal og blyant


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. oktober 2016 af Capion1

.SP 1510161439.PNG

Vedhæftet fil:SP 1510161439.PNG

Svar #8
15. oktober 2016 af annahansen2 (Slettet)

Mange tak til jer alle. Jeg har nu lavet grafen færdig. 


Svar #9
15. oktober 2016 af annahansen2 (Slettet)

Jeg håber at nogle kan hjælpe med at se på graferne på vedhæftet billede. 

Jeg vil spørge om der er en graf for en lineær funktion, hvor a og b er positive og negative. 

Jeg ved ikke helt om disse graffer illustrere det, men mit bud er: 

Rød, b negativ 

sort og rød a positiv. 

På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #10
15. oktober 2016 af jantand

Dine grafer er tegnet korrekt.

Så du kunne jo godt. Bliv ved med at træne. Det er ligesom med fodbold, jo mere man træner, des bedre bliver man


Svar #11
16. oktober 2016 af annahansen2 (Slettet)

Men er det rigtigt, at den røde er b negativ og den sorte og røde graf er a positiv?


Brugbart svar (2)

Svar #12
16. oktober 2016 af Capion1

a < 0 når linjen hælder  \
a > 0 når linjen hælder  /
b < 0 når linjen skærer den negative y-halvakse
b > 0 når linjen skærer den positive y-halvakse
b = 0 når linjen går gennem (0 , 0)


Skriv et svar til: Hjælp hvordan ser grafen ud for forskrift: y=2x-1

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.