Matematik

bestem en regneforskrift for den stamfunktion til g(x) hvis graf går gennem punktet (1,7)

15. oktober 2016 af Mm98 - Niveau: A-niveau

Lad g være funktionen bestemt ved g(x)=3/x+2

bestem en regneforskrift for den stamfunktion til g(x) hvis graf går gennem punktet (1,7)

Jeg tror man skal bruge produktreglen her. Er der nogle der ved hvordan man gør ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. oktober 2016 af PeterValberg

Er det:

g(x)=\frac{3}{x+2}

eller

g(x)=\frac{3}{x}+2

??

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
15. oktober 2016 af Mm98

nummer 2. :)

Kan ikke finde ud af at skrive det sådan her på SP. :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. oktober 2016 af mathon

                   g(x)=\frac{3}{x}+2\; \; \; \; \; x\neq0

                  G(x)=\3\ln(x)+2x+k\; \; \; \; \; x>0       gennem (1,7)

                  7=3\cdot \ln(1)+2\cdot 1+k

                  7=2+k

                  5=k
dvs
                  G(x)=\3\ln(x)+2x+5\; \; \; \; \; x>0

              


Skriv et svar til: bestem en regneforskrift for den stamfunktion til g(x) hvis graf går gennem punktet (1,7)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.