Matematik

Jeg skal tegne grafen for N`(t)=39600*e^-0.5/(1+99*e^-0.5)^2 i nspire.

16. oktober 2016 af esam (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg skal tegne en graf for N(t), når 0≤t og t≤25. Det er givet at N`(t)=39600*e^-0.5/(1+99*e^-0.5)^2..

Jeg har ikke arbejdet med nspire før så mon nogen kan hjælpe med at få det omsat til nspire brug?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. oktober 2016 af mathon

Dit udtryk er en konstant.

Du har glemt at taste den variable (  x eller  t).


Svar #2
16. oktober 2016 af esam (Slettet)

Bum bum bum.. min opgave er :

N(t)= 800 /( 1+99*e^-0.5^t)^2

Tegn grafen for N(t) når 0 ≤ t ≤25.. Griber jeg det helt forkert an?


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. oktober 2016 af mathon

                          N(t)=\frac{800}{\left (1+99e^{-0{,}5t} \right )^2}

                          \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! N{\, }'(t)=\frac{800}{\left (1+99e^{-0{,}5t} \right )^2}=\frac{-800}{\left (1+99e^{-0{,}5t} \right )^4}\cdot 2\cdot \left (1+99e^{-0{,}5t} \right )\cdot 99e^{-0{,}5t}\cdot (-0{,}5)

                          N{\, }'(t)=\frac{79200e^{-0{,}5t}}{\left (1+99e^{-{0,}5t} \right )^3}


Svar #4
16. oktober 2016 af esam (Slettet)

Tak..

Så var jeg lidt på gale vej. Jeg vil se om jeg kan få en graf ud af det :)

Måske kan jeg bedre i Geogebra..


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. oktober 2016 af Soeffi

#0. Ti-Nspire, bemærk at e skrives som exp() til at starte med, og at man skriver n(x) for at tegne grafen.


Skriv et svar til: Jeg skal tegne grafen for N`(t)=39600*e^-0.5/(1+99*e^-0.5)^2 i nspire.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.