Matematik

Opstil ligning efter tekst

30. oktober 2016 af odef617 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Pernille sender 3 gange så mange sms'er som Anna og 325 sms'er flere end Iben. Tilsammen har de sendt 3042 sms'er. Hvor mange har de hver sendt?

Opstil en ligning ud fra oplysningerne og besvar spørgsmålet ved at løse ligningen.

Nogle der vil hjælpe med at forklarer denne? 

Tusind tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2016 af StoreNord

Tre ligninger med 3 ubekendte:

P+A+I=3042

P=3A

P=I+325

Isolèr A i anden ligning. Isolèr I I tredje ligning. Indsæt A og I i første ligning og find P.


Svar #2
30. oktober 2016 af odef617 (Slettet)

Er det muligt, at du vil forklare hvordan man isolere disse?


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. oktober 2016 af StoreNord

P=3A     <=>     A=P/3

P=I+325    <=>   I=P-325


Svar #4
30. oktober 2016 af odef617 (Slettet)

Men hvordan laves dette til 1 ligning?


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. oktober 2016 af StoreNord

Indsæt A og I i:              P+A+I=3042            og find P.


Svar #6
30. oktober 2016 af odef617 (Slettet)

Dvs. P= 3042-325 / 3 ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. oktober 2016 af StoreNord

Nej

P+A+I=3042   <=>  P+P/3+(P-325)=3042


Svar #8
30. oktober 2016 af odef617 (Slettet)

Hvordan fjerner jeg p/3 i ligningen? 

Er det muligt at skrive: 

p+p/3+(p-325)=3042

P+P/3 - P - 325 = 3042

 P+P/3 =3042 + 325

men hvad skal jeg gøre med P/3 ?


Brugbart svar (0)

Svar #9
30. oktober 2016 af StoreNord

P+P/3+(P-325)=3042          Gang med 3 i alle led på begge sider af lighedstegnet.


Brugbart svar (0)

Svar #10
31. oktober 2016 af mathon

                          Pernille       Anna           Iben              det er oftest lettere at sætte den mindste part til x
antal:                    3x               x           3042 - 4x  

Pernille sender 325 sms'er flere end Iben
dvs
              3x=\left ( 3042-4x \right )+325

              3x= 3367-4x

              7x= 3367

              x= 481

hvoraf:

                          Pernille       Anna           Iben
antal:                   1443          481            1118

                   


Skriv et svar til: Opstil ligning efter tekst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.