Matematik

Bestem en ligning for tangenten

31. oktober 2016 af sofieeew (Slettet) - Niveau: A-niveau

En funktion f er givet ved forskriften f(x)=5e^x+4. 

Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(0,f(0))

Tak på forhånd :-)  


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2016 af mathon

Kender du den generelle formel for en grafs tangentligning?


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. oktober 2016 af mathon

Kender du punkt-hældningsformlen for en ret linje?


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. oktober 2016 af PeterValberg

#0

Se eventuelt video nr. 6 og 7 på denne videoliste [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. oktober 2016 af mathon

Det kan oplyses, at du får brug 
for:
           f(0)  og f{\, }'(0).


Svar #5
31. oktober 2016 af sofieeew (Slettet)

Kender godt formlen for en grafs tangentligning, men ikke det andet 


Svar #6
31. oktober 2016 af sofieeew (Slettet)

Men forstår ikke, hvad jeg skal gøre med e'et 


Brugbart svar (0)

Svar #7
31. oktober 2016 af mathon

så indser du sikkert, at du får brug
for
           f(0)  og f{\, }'(0).


Svar #8
31. oktober 2016 af sofieeew (Slettet)

Forstår bare ikke, hvordan jeg skal løse den, når e indgår i funktionen


Brugbart svar (0)

Svar #9
31. oktober 2016 af PeterValberg

(e^x)'=e^x

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #10
31. oktober 2016 af Mie12345678 (Slettet)

Du skal bruge denne her Formel: y=a*(x-x0)+y0

Brugbart svar (0)

Svar #11
31. oktober 2016 af Mie12345678 (Slettet)

Hvor du skal finde først y0 og derefter a

Brugbart svar (0)

Svar #12
31. oktober 2016 af mathon

f{\, }'(x)=5e^x

           f{\, }'(0)=5\cdot e^0=5\cdot 1=5

           f(0)=5\cdot e^0+4=5\cdot 1+4=9

indsæt nu 
i:
                    y=f{\, }'(0)\cdot (x-0)+f(0)


Skriv et svar til: Bestem en ligning for tangenten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.