Matematik

Find den polære form af produktet

31. oktober 2016 af Ageless127 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej.

Jeg har fået to polære koordinater:

z_1 := (4, 1/4*Pi) z_2 := (7, 1/3*Pi)

Spørgsmålet lyder "Find den polære form af produktet z1*z2"

Hvordan skal man løse opgaven? Maple siger det giver Pi, men kan ikke se hvorfor.

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2016 af Stats

r·(cos θ + i·sin θ) = r·ei·θ

Du har:

z1 = 4·(cos π/4 + i·sin π/4) = 4·ei·π/4
z2 = 7·(cos π/3 + i·sin π/3) =  7·ei·π/3

Prøv at gange eksponentielform sammen og se hvordan den polære form opføre sig :-)

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. oktober 2016 af Stats

Generelt:

(r1·ei·θ1)·(r2·ei·θ2) = r1r2·ei·(θ12) = r1r2·(cos(θ12) + i·sin(θ12))

Dermed må konklusionen være, at ved multiplikation af to polære koordinater z1 og z2 da vil produktets modulus og argument have at |z1·z2| = r1r2  og arg(z1·z2) = θ1 + θ2

- - -

Mvh Dennis Svensson


Skriv et svar til: Find den polære form af produktet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.