Matematik

Vinkel mellem linie og aksen

01. november 2016 af VI1000 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej,

Jeg skal beregne den spide vinkel mellem linjen L og x-aksen.

Jeg har følgende oplysninger:

L=\left \begin{pmatrix} x \\ y\\ z \end{pmatrix}\left \begin{pmatrix} 2 \\ 0\\ 3 \end{pmatrix}+t \left \begin{pmatrix} -1 \\ 3\\ 2 \end{pmatrix} 

og et punkt:

 P(2,-2,4)


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. november 2016 af peter lind

Det har du skrevet forkert.

Du kan ikke sætte lighedstegn mellem L og et følgende. Der skal formentlig stå + mellem de to første vektorer.

Hvis dette er rigtig: En retningsvektor for x aksen er (1, 0, 0) Find vinklen mellem denne vektor og retningsvektoren for linjen.

Hvad har punktet med sagen at gøre ?


Svar #2
01. november 2016 af VI1000 (Slettet)

Okay, nu forstår jeg. Havde glemt at retningsvectoren for x-aksen er (1,0,0).

Jeg var i tvivl om punktet skulle med, så skrev den oplysning med.

Tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Vinkel mellem linie og aksen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.