Matematik

Løsning af ligning

02. november 2016 af Caro1768 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej 
Jeg har brug for hjælp til min matematikaflevering, håber nogle kan hjælpe. 

Løs følgende ligning: (x-1)(x+3)^7 = 0 

Jeg forstår simpelthen ikke hvordan jeg skal begynde og hvordan jeg skal gøre, er helt lost!
Hvis nogen kan komme med et lidt mere uddybende svar ville det være lækkert ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2016 af mathon

Brug nul-reglen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. november 2016 af MatHFlærer

Vi ved, at venstresiden er et produkt og højreside er 0, da er

(x-1)(x+3)^7=0 \Leftrightarrow (x-1)=0 \vee (x+3)^7=0 \Leftrightarrow x=1 \vee x=-3

Overvej hvad jeg gør i ovenstående. Hvis du er i tvivl, så bare spørg løs. 


Skriv et svar til: Løsning af ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.