Matematik

bestem efterspørgelsesfunktion

04. november 2016 af Andershansen144 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Efter finanskrisen har kræmmeren på markedet opdaget, at efterspørgslen har ændret sig. Ved en efterspørgsel på 100 stk. er prisen 500 kr. Men ved en efterspørgsel på 300 stk. er prisen 200 kr.

Udbuddet U er den samme funktion som før krisen.

A. Bestem en ny efterspørgselsfunktion [E_{ny}(x)] .

Nogen der kan hjælpe med og finde ud af hvad efterspørgelsesfunktionen er?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2016 af mathon

Når efterspørgslen er E(x)
haves, da efterspørgslen er en lineær funktion af prisen E(x)=a\cdot p+b

               E_2-E_1=a(p_2-p_1)

                a=\frac{E_2-E_1}{p_2-p_1}=\frac{300-100}{200-500}=-\frac{2}{3}

                b=\frac{1300}{3}
                     
                       
                         


Skriv et svar til: bestem efterspørgelsesfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.