Matematik

hvad er de to sidste cifre i produktet?

04. november 2016 af Mm98 - Niveau: A-niveau

Produktet af de ti mindste primtal (2, 3,  .  .  .  ,23, 29) er et ti-cifret tal.

Hvad er de to sidste cifre i produktet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2016 af BjarkeHald60 (Slettet)

2*3*5*7*11*13*17*19*23*29 = 6.469.693.230

de 2 sidste cifre må være 30


Svar #2
05. november 2016 af Mm98

Hvordan ved du at det er disse tal du skal gange med? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. november 2016 af fosfor (Slettet)

2 og 5 er to af de ti mindste primtal. Da 2*5=10, må det sidste tal være 0.

Det næstsidste tal er det sidste tal i produktet af de resterende primtal. (3,7,11,13,17,19,23,29)

Det er nok at regne modulo 10 dvs gang tallene (3,7,1,3,7,9,3,9).

3*7 % 10 = 1
1*1 % 10 = 1
1*3 % 10 = 3
3*7 % 10 = 1
1*9 % 10 = 9
9*3 % 10 = 7
7*9 % 10 = 3

Dvs. 3


Skriv et svar til: hvad er de to sidste cifre i produktet?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.