Matematik

en der kan hjælpe differentialligning, kan virkelig ikke forstå opgaven?..

05. november 2016 af peterch (Slettet) - Niveau: A-niveau

Please hjælp mig, står i en svær situation..


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2016 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. november 2016 af mathon

1.
          ydy = exdx

          ∫ydy = ∫exdx

         (1/2)y2 = ex + C1

            y2 = 2ex + C

         y = ±√(2ex + C)          og

         -3 = -√(2eln(2) + C)

         -3 = -√(2·2 + C)

         9 = 4 + C

         C = 5

dvs
         y = -√(2ex + 5)

        

        


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. november 2016 af AMelev

Med hjælpemidler: Brug dit CAS-værktøj - hvordan afhænger af værktøjet

Uden hjælpemidler: Brug separation af variable, dvs. omskrive til ∫g(y) dy =∫h(x) dx. Indsæt derefter punktet og bestem konstanten. Løs ligningen mht. y.

1) Gang med y på begge sider, se #1

2) Sæt y uden for parantes i tælleren. Divider med y på begge sider.  y ≠ 0, og af y0, ser du, at y > 0.

3) Divider  med √y på begge sider. y ≠ 0, så y > 0

4) Omdøb f(x) til y og f '(x) til dy/dx. Divider med y på begge sider. y ≠ 0, og af y0, ser du, at y > 0


Skriv et svar til: en der kan hjælpe differentialligning, kan virkelig ikke forstå opgaven?..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.