Matematik

andengradsfunktion bestem haster

07. november 2016 af Andershansen144 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej folkens,

nogen der kan fortælle mig hvordan jeg skal gribe den her opgave an?

Du skal på baggrund af grafen ovenfor bestemme:

Funktionens definitionsmængde Dm(f).
Funktionens værdimængde Vm(f).
Funktionens nulpunkter - Altså hvor f(x) = 0.
Funktionens toppunkt.


Svar #1
07. november 2016 af Andershansen144 (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. november 2016 af AMelev

Dm(f): Angiv de x-værdier, der har et tilhørende grafpunkt.

Vm(f): Angiv de y-værdier, der har et tilhørende grafpunkt.

Nulpunkter: Aflæs den/de x-værdi(er), hvor 2.koordinaten til grafpunktet er 0

Toppunkt: Aflæs koordinatsættet til det punkt, hvor grafen vender


Svar #3
07. november 2016 af Andershansen144 (Slettet)

har lavet dm(f) som jeg får til  (-2;5)
vm(f) til (-4;-3)

og nulpunktet til x=4
er det rigtigt indtil videre?

hvordan griber jeg toppunktet an altså udregning?


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. november 2016 af PeterValberg

Jeg skulle mene, at Vm(f) = [-4 ; 5]

Du skal sådan set bare aflæse toppunktet, som er (0,-4)
men hvis du vil beregne toppunktets koordinater, så benyt:

T_p=\left(\frac{-b}{2a}\,;\,\frac{-d}{4a} \right )

hvor d = b2 - 4ac
i dit tilfælde er
a = 0,25
b = 0
c = -4

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. november 2016 af AMelev

#3 Forkert skrivemåde for Dm og Vm. (  ,  ) er et punkt, du skal benytte intervaller. 
Dm(f) får jeg til [-2,6] og Vm(f) er jeg enig med #4 om.


Skriv et svar til: andengradsfunktion bestem haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.