Matematik

Isolere q

08. november 2016 af Uddannelse2016 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej!

Hvordan isolerer jeg q i det følgende:

q + 5 = q^2

Jeg ved at q = 6,9, men jeg er på udkig efter en fremgangsmåde til at regne dette ud.

På forhånd tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. november 2016 af peter lind

Træk de q+5 over på højre side. Du har nu en 2. gradsligning. Du kan se hvordan du løser den på https://da.wikipedia.org/wiki/Andengradsligning


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. november 2016 af MatHFlærer

q bliver ikke 6.9 i dit tilfælde, hvis du har ovenstående "q+5=q^2". Det bliver nemlig til en andengradsligning!

q^2-q-5=0 og løsningerne er:

q=2.7912 V q=-1.7912

Har du skrevet ligningen korrekt ind? Forresten, så bør du rette niveauet til noget andet end uni niveau.


Svar #3
08. november 2016 af Uddannelse2016 (Slettet)

Tak for jeres svar!

Ifølge min lærer skal vi løse følgende ligning for q:

0,25q^2 - 6q + 40 = 0,5q^2 - 7q + 35

Hvor q skal give 6,9

I den ligning jeg nævnte før havde jeg selv prøvet at reducere lidt. Måske at det giver bedre mening med ovenstående?


Brugbart svar (1)

Svar #4
08. november 2016 af MatHFlærer

Så skal den reduceres til:

\frac{1}{4}q^2-q-5=0

Og så fås to værdier, den ene som du skriver q=-2.9 V q=6.9


Skriv et svar til: Isolere q

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.