Matematik

Hvordan finder jeg frem til diskriminanten?

09. november 2016 af Andershansen144 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle sammen skal finde frem til diskriminanten og skal derfor bruge både a - b - c i de her 3 opgaver hvordan finder jeg frem til dem?

opgaven lyder sålesde Find henholdsvis toppunkt og nulpunkter for nedenstående funktioner. Du bestemmer selv, hvilken metode du anvender

A. f(x) = 2x2 − 2x
B. h(x) = −0.5x2 + 2
C. g(x) = −x2 + 2x − 1


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2016 af mathon

A.
              f(x)=2x^2+(-2)x+0

                    d=b^2-4\cdot a\cdot c

                    d=(-2)^2-4\cdot 2\cdot 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. november 2016 af mathon

B.             
                f(x)=-0{,}5x^2+0x+2

                        d=b^2-4\cdot a\cdot c

                       d=0^2-4\cdot \left (-0{,}5 \right )\cdot 2


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. november 2016 af AMelev

Jeg går ud fra, at x2 betyder x2 (du kan evt. skrive det som x^2).

Generel 2.gradsfunktion f(x) = a·x2 + b·x + c
Eksempel: f(x) = 2x2 - 3x -5, så her er a = 2, b= -3 og c = -5 og dermed d = (-3)2 - 4·2·(-5) =9 + 40 = 49

Prøv selv og spørg bare, hvis du er usikker på, om du har fået rigtigt fat i det.


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. november 2016 af PeterValberg

For parablen:

y=ax^2+bx+c

kan toppunktet bestemmes som:

T_p=\left(\frac{-b}{2a}\,,\,\frac{-d}{4a}\right)

hvor diskriminanten d = b2 - 4ac

Nulpunkterne (x-værdier, hvor y=0) kan bestemmes som:

x=\frac{-b\pm\sqrt{b^2-4ac}}{2a}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. november 2016 af mathon

C.
              h(x)=(-1)x^2+2x+(-1)=-(x-1)^2

                  d=b^2-4\cdot a\cdot c

                  d=2^2-4\cdot (-1)\cdot (-1)


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. november 2016 af mathon

Nulpunkter:
                     A:    
                            0=2x^2-2x=2x(x-1)     brug nulreglen

                     B:    
                            0=-0{,}5x^2+2

                                         0{,}5x^2=2

                                         x^2=\left | x \right |^2=2^2

                                         x=\left\{\begin{matrix} -2\\2 \end{matrix}\right.              

                     C.
                            0=-\left ( x-1 \right )^2


Skriv et svar til: Hvordan finder jeg frem til diskriminanten?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.