Fysik

Elektrisk kredsløb

11. november 2016 af Jpz56cwg (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej er der nogen der kan forklare mig hvordan det er jeg udregner den vedhæftede opgave?

Tak på forhånd :)

Vedhæftet fil: Blæk fysik.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2016 af PeterValberg

Jeg indsætter lige dit vedhæftede billede:

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. november 2016 af PeterValberg

a) Spændingsfaldet over (for)modstanden UR = U - Upære = 12 - 6 = 6 V

b) Strømstyrken afhænger af pærens effekt og spændingsfaldet over den.
    Brug effektloven P = U·I, der omskrives til:   I = P/U = 15W/6V = .....

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. november 2016 af PeterValberg

c) formodstandens størrelse afhænger af spændingsfaldet over den samt
strømmen gennem den (strømmen gennem modstanden er den samme, som
strømmen gennem pæren, som du beregnede i b)). Benyt Ohm's lov U = R·I,
som omskrives til    R = U/I 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
11. november 2016 af Jpz56cwg (Slettet)

Tusind tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #5
11. november 2016 af PeterValberg

mht. d)

Batteriet skal yde en effekt, der svarer til summen af pærens effekt
og den effekt, der afsættes i formodstanden.
Pærens effekt er opgivet til 15W og effekten, der afsættes i formodstanden
kan bestemmes vha. effektloven P = U·I, hvor du indsætter spændingsfaldet
over modstanden som U (den bestemte du i a) til 6V) og I beregnede du i b),
idet strømmen gennem pæren er den samme som gennem modstanden, hvilket
skyldes, at kredsen er et serielt kredsløb.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #6
11. november 2016 af Jpz56cwg (Slettet)

Tak Peter :)

Brugbart svar (1)

Svar #7
11. november 2016 af PeterValberg

Det var så lidt :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Elektrisk kredsløb

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.