Matematik

Bestemmelse af overfladeareal

13. november 2016 af mw1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej derude! 

Har kigget på opgaven, men ved ikke hvordan jeg skal løse den. Håber der er en sød sjæl der vil hjælpe!

Min opgave lyder således: på pumpestationen skal der være en beholder, der kan indeholde 400 m3 vand. Valget står mellem to forskellige typer: "Model dåse" og "Model vaffel". Bemærk, at "model" vaffel har en halvkugle som top.  

For både "dåse" og "vaffel" skal I bestemme de dimensioner, der giver beholderen den mindst mulige overflade. Bestem også de tilsvarende overfladearealer. Overfladearealet af en kegle kan beregnes med formlen: areal =  \pi*r*\sqrt{r^2+h^2}

Jeg har vedhæftet et billede af figurene. 

Vedhæftet fil: Picture1.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2016 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. november 2016 af mathon

        O_{d\aa \! se}=2\pi\cdot r^2+2\pi\cdot h\cdot r             O_{vaf\! fel}=2\pi\cdot r^2+\pi \cdot r\cdot \sqrt{h^2+r^2}


Skriv et svar til: Bestemmelse af overfladeareal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.