Matematik

Reducer følgende udtryk

14. november 2016 af Peter0541 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Reducer følgende udtryk uden brug af lommeregner eller lign.

Vedhæftet fil: Unavngivets.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2016 af Capion1

Tællerens potenser med negativ eksponent flyttes ned i nævneren
og eksponenten skifter fortegn
     og
nævnerens potenser med negativ eksponent flyttes op i tælleren
og eksponenten skifter fortegn


Svar #2
14. november 2016 af Peter0541 (Slettet)

Forstår ikke 


Svar #3
14. november 2016 af Peter0541 (Slettet)

Jeg forstår, men ved ikke hvordan man regner det ud


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. november 2016 af Capion1

Stil nu stykket op på en lang brøkstreg efter anvisningen du har fået.
(1/3)5 = 1/35
Så kigger vi på den derfra. Repetér potensregnereglerne og brøkregning i forbindelse hermed.
Du lærer kun ved selv at prøve. Fejl er til for at lære af dem.
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. november 2016 af AMelev

\frac{(\frac{1}{3})^5\cdot 2^3\cdot 5^{-3}\cdot 27\cdot (\frac{1}{5})^{-2}} {(\frac{1}{5})^{-3}\cdot 5^{-4}\cdot (\frac{1}{3})^{-2}}
Start med at omskrive 27 til 33.
Se så på hver faktor - hvilken af nedenstående typer passer til hver af dem? Benyt så de tilsvarende regler.

Vedhæftet fil:Potensregler.JPG

Skriv et svar til: Reducer følgende udtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.