Matematik

Bestem grunmændge og løs ligningen

14. november 2016 af Peter0541 (Slettet) - Niveau: B-niveau

5/(x-2)=13


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2016 af mathon

                  \frac{5}{x-2}=13        x\in\mathbb{R}\backslash\{2\}

                \frac{5}{13}=x-2  

                 \frac{5}{13}+\frac{26}{13}=x


Svar #2
14. november 2016 af Peter0541 (Slettet)

Hvordan har du fået det til at blive 26/13?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. november 2016 af ShadowFang (Slettet)

#2

Ved at skrive det hele tal som en brøk. Dernæst finder mathon en fællesnævner.


Svar #4
14. november 2016 af Peter0541 (Slettet)

Forstår stadig ikke


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. november 2016 af ShadowFang (Slettet)

#4

mathon har omskrevet heltallet til en brøk, dvs.

\frac{2}{1}=2

Dernæst har mathon forlænget brøken vha. (brøk)regnereglen

\frac{a}{b}=\frac{a\cdot k}{b\cdot k}, k\neq 0

for at finde en fællesnævner.


Skriv et svar til: Bestem grunmændge og løs ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.