Matematik

Potens sammenhænge

15. november 2016 af calliemoore (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen der kan hjælpe mig med opgave b og c i vedhæftede opgave?

I opgave a fik jeg at y=225000*x^-0,5

Vedhæftet fil: Potens sammenhænge.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2016 af peter lind

b) løs ligningen f(x) = 10000

c) Du kan enten beregne hvor mange kræftdødsfald, der vil være hvis der blev spist 5% mindre grønt og frugt. Der findes også en færdig formel, som du kan slå op i din formelsamling eller bog


Svar #2
15. november 2016 af calliemoore (Slettet)

i b vil det så sige at jeg skal gøre sådan her: 10000=225000*x^-0,5 og løse x?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. november 2016 af peter lind

ja


Svar #4
15. november 2016 af calliemoore (Slettet)

og er det denne formel du snakker om: S= B*(1+r)


Svar #5
15. november 2016 af calliemoore (Slettet)

og hvis der er denne formel skal r så være -5?


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. november 2016 af peter lind

Det er det ikke. 

Udregn hvor mange kræftdødsfal der forekommer hvis der spise 5%  mindre frugt og grønt end de 225 eller 625


Svar #7
15. november 2016 af calliemoore (Slettet)

skal bruge lidt mere hjælp....


Svar #8
15. november 2016 af calliemoore (Slettet)

Jeg har udregnet at 5% mindre af 225 er 213,75 men hvordan finder man så procenten af hvor mange kræftdødsfal der er?


Brugbart svar (0)

Svar #9
15. november 2016 af AMelev

#7 Er det sp.c, du skal bruge hjælp til? 
Jeg går du fra, du har bestemt a og b i f(x) = b·xa, så du kender funktionen.

*) y1 = f(x1) og y2 = f(x2) = 0.95y1 (da det skal være 5% mindre end y1)
Sæt r = vækstraten fra x1 til x2, dvs. x2 = (1+r)*x1.
Indsæt i *), beregn funktionsværdierne og løs ligningen mht. r.


Svar #10
15. november 2016 af calliemoore (Slettet)

Det ser ud til at du har skåret det ud i pap men jeg er stadig ikke heelt med...


Brugbart svar (0)

Svar #11
15. november 2016 af AMelev

y1 = f(x1) = ..... (du kender funktionen, så du regner det ud)
y2 = f(x2) = f((1+r)·x1) = ..... (du kender funktionen, så du regner det ud)

f(x2) = 0.95f(x1) ⇔ .... = .... ⇔ r = ....

Prøv at sæt ind og gå i gang - brug dit CAS-værktøj. Spørg igen, hvis du går i stå.


Svar #12
15. november 2016 af calliemoore (Slettet)

Ej undskyld men jeg kan slet ikke finde ud af det. Det er hvad jeg har prøvet:.....

y1=f(x1) = 15000=f(225)

y2=f(x2) = 9000=f(625) =f((1+r)*225) = .....

f(625) = 0,95f(15000) ...........


Brugbart svar (0)

Svar #13
15. november 2016 af AMelev

 Hvilket CAS-værktøj bruger du?

Du har fra 1) f(x) =225000*x^-0,5
Hvad er så f(x1)? og f((1+r)·x1)? Brug dit CAS-værktøj


Svar #14
15. november 2016 af calliemoore (Slettet)

Jeg bruger wordmat...


Svar #15
15. november 2016 af calliemoore (Slettet)

skal man ikke gøre sådan her:

    p = ((x2-x1)/x1)·100 = (0,95^1/a - 1)·100


Brugbart svar (0)

Svar #16
15. november 2016 af AMelev

OK, så brug det!


Svar #17
15. november 2016 af calliemoore (Slettet)

okay men mange tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #18
15. november 2016 af AMelev

Jeg koom til at slutte for hurtigt.

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Svar #19
15. november 2016 af calliemoore (Slettet)

I det du har lavet skal man så ikke gange r med 100 til sidst?


Brugbart svar (0)

Svar #20
15. november 2016 af AMelev

Jo du skal omregne decimaltallet til %, når du svarer, da der spørges til den procentvise tilvækst i x.

Jeg kan ikke umiddelbart godkende dit forslag i #15, men det kan godt være, det er rigtigt.

#8 Den havde jeg ikke set, men det kan du godt bruge. Så skal du løse f(x1) = 225 mht. x1 og f(x2) = 213.75 mht. x2 og så beregne, hvor mange % x2 er større end x1.


Forrige 1 2 Næste

Der er 21 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.