Matematik

Logistisk vækst

16. november 2016 af pokemonorm - Niveau: B-niveau

Hej :) 

Er der nogle der vil jeg med en følgende opgave: 

I et bestem område er der en bestand af fugle. Antallet af fugle i bestanden angivet i tusinder, beskrives 
i en model ved funktion N tiden t, angivet i år. Funktionen N er løsning til differentialligningen. 

dN/dt= 0,00051*N*(195-N) 

Bestem forskrift for N, når det oplyses af N(0)=65.  

Tak på forhånd 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2016 af peter lind

Der findes en generel løsning til den differentialligning, som formodentlig står i din bog og/eller di formelsamling. Ellers kan du bruge separation af variable til at finde løsningen


Svar #2
16. november 2016 af pokemonorm

Hejsa Peter :) 
Hvordan "seperere" man de variable?  Er ikke lige helt med :) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. november 2016 af peter lind

dN/[N(195-N)] = 0,00051dt

Integrer derefter på begge sider af lighedstegnet


Svar #4
16. november 2016 af pokemonorm

Hejsa Peter,

vi har ikke lært at integrer endnu. Er der en anden måde?


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. november 2016 af Soeffi

#4 Tabelopslag

Skriv et svar til: Logistisk vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.