Matematik

hjælp skal afleveres imorgen

17. november 2016 af vejentil12 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

er der nogen som kan hjælpe mig med at finde forskellen på areal og omkreds iforhold til a3 ark og a4 ark?

plzzzz


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2016 af Skaljeglavedinelektier

Har du målene på de to størrelser af papirark? 


Svar #2
17. november 2016 af vejentil12 (Slettet)

ja 21 x 29,7 cm på a4

 29,7 x 42 cm på a3


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. november 2016 af Skaljeglavedinelektier

Prøv at udregne arealet og omkredsen for typerne hver især. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. november 2016 af Skaljeglavedinelektier

Det er jo bare to rektangler.

Omkreds: O = 2 · (l · b) = 2 · l + 2 · b

Areal: A = l · B 


Svar #5
17. november 2016 af vejentil12 (Slettet)

kan du se om mine svar er rigtige 

a3 omkreds er 143,4 cm og l arealet er 1247,4 cm2

a4 omkreds er er 101,4 og areal 1247,4 cm2 og tak for hjælpen:)


Svar #6
17. november 2016 af vejentil12 (Slettet)

rettelse a4 er arealet 623,7


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. november 2016 af Skaljeglavedinelektier

Ja det korrekt (med rettelsen). 

Herefter skal du bare finde forskellen mellem omkredserne og arealerne. 


Svar #8
17. november 2016 af vejentil12 (Slettet)

forskellen er bare at a3 omkredsen er 42,4 større og arealet er dobbelt så stort 623,7

er det rigtigt??


Brugbart svar (0)

Svar #9
17. november 2016 af Skaljeglavedinelektier

143,4 cm - 101,4 cm = 42 cm 

1247,4 cm2 - 623,7 cm2 = 623,7 cm2

Det, du skriver i #8, virker lidt klodset, men det er stort set korrekt - husk enheder. Jeg kan ikke se, hvorfor du skulle have problemer med den her opgave. 


Brugbart svar (0)

Svar #10
18. november 2016 af StoreNord

\frac{O_{3}}{O_{4}}=\frac{143,4}{113,7}                            \frac{A_{3}}{A_{4}}=\frac{2}{1}


Brugbart svar (0)

Svar #11
18. november 2016 af Capion1

Et A3 ark har arealet 1/8 m2 , hvor den lange side er lig med den korte side gange √2
Et A4 ark har arealet 1/16 m2 , hvor den lange side er lig med den korte side gange √2


Brugbart svar (0)

Svar #12
18. november 2016 af StoreNord

\frac{1/8 m^{2} }{1/16 m^{^{2}} }=\frac{2}{1}


Brugbart svar (0)

Svar #13
18. november 2016 af Capion1

\frac{O_{3}}{O_{4}}=\frac{\frac{(1+\sqrt{2})\sqrt[4]{2}}{2}}{\frac{1+\sqrt{2}}{2\sqrt[4]{2}}}=\sqrt{2}


Skriv et svar til: hjælp skal afleveres imorgen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.