Matematik

hjælp til matematik aflevering

17. november 2016 af sara588k (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvem kan løse denne?????

Opgave 2

I kantinen oplyses det, at

4 colaer og 2 boller koster i alt 36kr

3 colaer og 5 boller koster i alt 55kr

Hvad koster en cola, og hvad koster en bolle?


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. november 2016 af MatHFlærer

Antag, at x er cola og y er boller, så er ligningssystemet:

4x+2y=36

3x+5y=55


Svar #2
17. november 2016 af sara588k (Slettet)

og hvad skal man så?


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. november 2016 af MatHFlærer

Isoler den ene variabel, f.eks. x i den første ligning. Når du har gjort det, skal du indsætte det du får i ligning 2, derved vil der kun være een variabel. Så løser du ligningen. Da får du f.eks. y-værdien. Den værdi indsætter du så i den første ligning hvor du løser for den ene variabel. Derved vil du få din x og y-værdi.


Brugbart svar (1)

Svar #4
17. november 2016 af MatHFlærer

Evt. læs her: -> http://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-c/ligninger/to-ligninger-med-to-ubekendte

Facit til din opgave:

x=5, y=8

Prøv at se, om du får det samme som mig :)


Svar #5
17. november 2016 af sara588k (Slettet)

okay mange tak:-)


Brugbart svar (1)

Svar #6
17. november 2016 af MatHFlærer

Evt kan du sende din opgave og så vil jeg lige se om du har gjort det rigtigt :)


Svar #7
17. november 2016 af sara588k (Slettet)

er noget halvvejs men ved ikke hvordan jeg fortsætter


Brugbart svar (1)

Svar #8
17. november 2016 af MatHFlærer

Ja, korrekt med y, du kan med fordele gøre dette

y=\frac{36-4x}{2}=18-2x

Prøv at fortsæt med y=18-2x istedet for det andet du lavede med brøker osv.


Svar #9
17. november 2016 af sara588k (Slettet)

okay 


Svar #10
17. november 2016 af sara588k (Slettet)

hvordan finder jeg x så?


Brugbart svar (1)

Svar #11
17. november 2016 af MatHFlærer

Eftersom du har y=18-2x, så indsætter du det i ligningen 3x+5y=55, dvs

3x+5*(18-2x)=55 <=> 3x+90-10x=55

Det er en ligning med en variabel. Prøv at løs den :) når du har fået din x, så skal du bare indsætte x i ligningen 4x+2y=36 og isolere y og du er færdig.


Skriv et svar til: hjælp til matematik aflevering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.