Matematik

hjælp til matematik aflevering

18. november 2016 af sara588k (Slettet) - Niveau: B-niveau

Grafen for en lineær funktion ?? = ?? · ?? + ?? går gennem punkterne (3,7) og (9,25) 

Bestem konstanterne a og b samt opstil regneforskriften ?? = ?? · ?? + ??.

hvad skal jeg gøre??


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2016 af Skaljeglavedinelektier

Spørgsmålstegnene virker lidt forstyrrende (bare lige til en anden gang). Brug følgende formler:

a=\frac{\Delta y}{\Delta x}

b=y_1-ax_1


Svar #2
18. november 2016 af sara588k (Slettet)

undskyld men ved ikke hvordan det skete men 

Grafen for en lineær funktion ?? = ?? · ?? + ?? går gennem punkterne (3,7) og (9,25) 

Bestem konstanterne a og b samt opstil regneforskriften ?? = ?? · ?? + ??. 


Svar #3
18. november 2016 af sara588k (Slettet)

jeg ved ikke hvorfor der kommer ????


Svar #4
18. november 2016 af sara588k (Slettet)

men jeg mente y=a*x+b


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. november 2016 af StoreNord

#0   Den generelle forskrift for en lineær funktion er:            f(x)=ax+b

som du just skrev.            :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. november 2016 af Skaljeglavedinelektier

Kopierer du teksten ind, er det nok derfor. Jeg var ikke i tvivl om, hvad du mente, men det er bare en påmindelse om, at der i fremtiden kan mangle nogle vigtige stykker information. 


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. november 2016 af ShadowFang (Slettet)

#3

Spørgsmålstegnene er i princippet også ligegyldige - metoden til at kunne beregne forskriften til funktionen for grafen f(x), f(α) eller sågar f(?) er stadig den samme. Tegnet i parentesen betegner blot en værdi i et givent koordinatsæt, mens hele tegnet, fx f(β), angiver den samlede værdi for et givent udtryk ved en bestemt værdi β.
Følg fremgangsmåden i #1, og indsæt dine værdier. Δy = y2-y1 og Δx = x2-x1 for de to angivne koordinater på grafen for funktionen f(x).


Skriv et svar til: hjælp til matematik aflevering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.