Matematik

Udregn r vha. renteformlen

19. november 2016 af annahansen2 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg skal bruge formlen Kn=k0*(1+r)^n

Jeg har følgende oplyst og jeg skal beregne r:

Kn = 550,

k0= 450

n = 5 år

r=\sqrt[5]{\frac{550}{450}}-1=1,115525-1=0,115525=11,5%

Jeg vil spørge om det er rigtigt det jeg gør og om 11,5&% er det rigtige resultat. 

På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. november 2016 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Det er rigtigt stillet op, men jeg får et andet resultat

r = 5√(550/450) - 1 = 1,04095 -1 = 0,04095 = 4,1%


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. november 2016 af mathon

          K_n=K_0(1+p\cdot 10^{-2})^n

          p=\left (\left (\frac{K_n}{K_0} \right )^{\frac{1}{n}} -1 \right )\cdot 10^2

          p=\left (\left (\frac{11}{9} \right )^{0{,}2} -1 \right )\cdot 10^2=4{,}09504


Skriv et svar til: Udregn r vha. renteformlen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.