Matematik

En Funktions undersøgelse - Matematik

20. november 2016 af Ceciliesofiejohannsen16 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :) 

Er der nogen der kan hjælpe mig med de her 2 opgaver ? 

- tak på forhånd 

Vedhæftet fil: 23.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2016 af PeterValberg

Jeg indsætter lige dit vedhæftede billede:

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. november 2016 af Stats

#0

Hvad kan du ikke forstå?

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #3
23. november 2016 af Ceciliesofiejohannsen16 (Slettet)

Det hele...


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. november 2016 af Soeffi

#0.

1a. Overskuddet er omsætning minus omkostninger, dvs. 

P(x) = R(x) - C(x) =

(-0,5·x2 + 550·x) - (0,03·x3 - 5·x2 + 356x + 4500) =

-0,03·x3 + 4,5·x2 + 194x - 4500.


Svar #5
23. november 2016 af Ceciliesofiejohannsen16 (Slettet)

tak, hvordan bestemmer jeg hvilket interval overskuddet er positivt? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. november 2016 af Soeffi

#5 tak, hvordan bestemmer jeg hvilket interval overskuddet er positivt? 

Du skal finde nulpunkterne eller rødderne for P(x), dvs. de x-værdier, der giver P(x) = 0 eller som vist på grafen de x-værdier, hvor P(x) krydser x-aksen. 

Det kan løses i CAS ved kommandoen solve(P(x)=0,x)|0<=x<=200

Dernæst laver du en fortegnsundersøgelse, dvs. indsætter en værdi af x, der ligger mellem disse to værdier i P(x) for at se om P(x) er større eller mindre end nul for denne værdi af x. Hvis P(x) er større end 0 gælder at P(x) > 0 for alle x mellem de to nulpunkter.


Skriv et svar til: En Funktions undersøgelse - Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.