Fysik

hvad er boldens hastighed hvis......

21. november 2016 af soer381k - Niveau: B-niveau

hej hvad er boldens hastighed hvis den slippes fra 1,8m og den vejer 0,54 kg?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2016 af mathon

Hvis der ses bort fra luftmodstanden
gælder, når Her begyndelseshøjden og h er den momentane højde:

                           m\cdot g\cdot H-m\cdot g\cdot h=\frac{1}{2}mv^2\; \; \; \; \; \; 0\leq h\leq H

                           g\cdot H- g\cdot h=\frac{1}{2}v^2

                           2\left (g\cdot H- g\cdot h \right )=v^2

                           v(h)=\sqrt{2g\left ( H- h \right )}

                           v(h)=\sqrt{2\cdot \left ( 9{,}82\; \tfrac{m}{s^2} \right )\cdot \left ( (1{,}8\; m)- h \right )}
                    


Skriv et svar til: hvad er boldens hastighed hvis......

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.