Matematik

Opstil afbildningsmatrcien eFa

23. november 2016 af Esterificering (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har løst opgave a) og har fundet frem til basisskiftematricerne:
eMa=\begin{bmatrix} 9 &2 \\ 0 & 2 \end{bmatrix}  og   aMe=\begin{bmatrix} 1/9 &-1/9 \\ 0 & 1/2 \end{bmatrix}

Jeg kan ikke finde frem til, hvordan jeg finder afbildingsmatricen eFa. (Se vedhæftet billede).

Vedhæftet fil: opg3.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2016 af Therk

Se hvor a1 rammer den blå figur. Find koordinaterne for det tilsvarende punkt på den røde figur (bagenden af bilen). Det punkt er f(a1). Tilsvarende for a2. Det giver dig et vektorsæt som du kan sammensætte på samme måde som for eMa for at få eFa.


Svar #2
23. november 2016 af Esterificering (Slettet)

Så hvis jeg aflæser samme punkt på de to figurer (bagenden af bilerne), så ender jeg frem med de to følgende koordinater: (8,-1) og (-12,15). 
Altså er afbildningsmatricen:

eFa=\begin{bmatrix} 8 &-12 \\ -1&15 \end{bmatrix} 

Er dette korrekt ?


Skriv et svar til: Opstil afbildningsmatrcien eFa

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.