Matematik

Lidt af hvert

03. december 2016 af Anonyminized (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har en eksoponentiel funktion med forskriften  f(x)=2460000*1.003300000 i x

Hvor x er antal år efter 1999 og f(x) = den samlede BT

Jeg skal herudaf finde hvilket år den samlede BT kom over 5.0millioner i følge modellen

Nogen der kan hjælpe mig med det?

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2016 af mathon

                             BT(x)=2{,}46\cdot 1{,}0033^x

                             5{,}0=2{,}46\cdot 1{,}0033^x

                             1{,}0033^x=\frac{5{,}0}{2{,}46}               som logaritmeret
giver:
                             \ln(1{,}0033)\cdot x=\ln\left (\frac{5{,}0}{2{,}46} \right )

                             x=\frac{\ln\left (\frac{5{,}0}{2{,}46} \right )}{\ln(1{,}0033)}                        

                             


Svar #2
03. december 2016 af Anonyminized (Slettet)

Det giver x = 215.2867352


Svar #3
03. december 2016 af Anonyminized (Slettet)

Det forstår jeg ikke


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. december 2016 af StoreNord

Han regner i millioner. Er der andet du ikke forstår? Så spør.

Se vedhæftede.

Vedhæftet fil:Lidt af hvert.png

Svar #5
03. december 2016 af Anonyminized (Slettet)

Hvordan kan man finde ud af, hvilket år den samlede BT kom over 5,0 millioner?

Brugbart svar (0)

Svar #6
03. december 2016 af StoreNord

x = 215.2867352 dage efter år 1999


Svar #7
03. december 2016 af Anonyminized (Slettet)

Hvordan ved vi, at det er dage?

Brugbart svar (0)

Svar #8
03. december 2016 af StoreNord

Undskyld

x = 215.2867352 år efter år 1999


Svar #9
03. december 2016 af Anonyminized (Slettet)

Okay, tak

Svar #10
04. december 2016 af Anonyminized (Slettet)

Men opgaven lyder: I hvilket år KOM den samlede BT over 5.0millioner i følge den model, jeg skrev i mit første spørgsmål.

Så forstår jeg ikke, hvorfor det er 215 år efter 1999, fordi så havde de skrevet KOMMER?


Brugbart svar (0)

Svar #11
04. december 2016 af fosfor (Slettet)

Du får x=215.3 og modellen er voksende, dvs man skal ind i det 216te år efter 1999 før det BT forventes at passere 5

Brugbart svar (0)

Svar #12
04. december 2016 af mathon

 215,2867352 år = 215 år 15 uger efter 1999
dvs
             15 uger ind i år 2214.


Brugbart svar (0)

Svar #13
04. december 2016 af StoreNord

#10     Ja, der burde nok have stået kommer.

Måske kan det forklares med, at det er forudsigelse, såsom "hvis man forestillede sig at modellen holdt, hvornår kom BT så over 5 mio".

Hvad er forøvrigt BT?  --Måske BefolkningsTilvækst


Svar #14
04. december 2016 af Anonyminized (Slettet)

BT er bruttotonnagen. Et mål for et skib

Så svaret er altså år 2214?

Brugbart svar (0)

Svar #15
04. december 2016 af StoreNord

TAK for oplysningen.

Ja,  1999+ 215 = 2214


Brugbart svar (0)

Svar #16
05. december 2016 af Svend9900stx (Slettet)

Vi skal vist have en seriøs snak imorgen Signe, jeg henter dig i frikvarteret 11:45 så går vi lige op på kontoret og snakker.

Mvh. Svend.


Skriv et svar til: Lidt af hvert

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.