Matematik

Hjælp til et matematik spg

07. december 2016 af annahansen2 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Opgave: 

For planeterne i vores solsystem er omløbstiden omkring Solen givet ved

y=17,29*x^1^,^5, hvor x er middelafstanden til Solen, målt i mia. km og y er omløbstiden omkring solen målt i år

a) Bestem omløbstiden for en planet, der har en middelafstand på 5,87 mia. km

y=17,29*5,87^1^,^5=245,90 år.

b)

Bestem middelaftanden til solen for en planet med omløstide 29,4 år.

29,4=17,29*x^1^,^5x=1,42 mia. km. 

c)Middelafstanden til Solen er dobbelt så stor fra planet B som fra planet A. 

Hvor mange gange er omløbstide for planet B større end for planet A?

1+ry=(1+\frac{50}{100})^1^,5=83,7%. 

Er der nogle, der kan hjælpe mig med ovenstående opgaver. Løser jeg opgaverne rigtigt? og hvis ikke, hvordan kan jeg ellers løse dem?

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. december 2016 af knerken (Slettet)

Hej med dig,

a og b er ok, men c er ikke ok.

du får opgivet at middelafstanden xB er dobbelt(2gange) så stor som xA

så derfor kan du opskrive 2 ligninger:

yB = 17,29 *21,5 

y= 17,29 * 11,5

udfra disse 2 ligninger kan du  finde forholdet yA/yB  (y= 2,828*YA)


Skriv et svar til: Hjælp til et matematik spg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.