Matematik

En Funktion

10. december 2016 af Asef (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hjælp!!!!

En funktion f er givet ved: f(x)=x^2+b*x+1, hvor b er et tal.

I punktet P(2,f(2))har grafen for f en tangent med ligningen: y=6x-3

a) Beregn b


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2016 af StoreNord

Du skal først og fremmest finde f'(x).


Svar #2
10. december 2016 af Asef (Slettet)

Er det min: f`(x)= 2x+b ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. december 2016 af StoreNord

ja


Svar #4
10. december 2016 af Asef (Slettet)

jeg ved ikke hvad jeg kan bruge det til..


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. december 2016 af StoreNord

 Grafen har også hældningen 6 netop i punktet(2,f(2). Altså  gælder i dette punkt at:

f`(2) =        2·2 + b =6      hvad er så b?


Svar #6
10. december 2016 af Asef (Slettet)

=2. tak


Skriv et svar til: En Funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.