Matematik

Eksponentiel funktion - find a uden punkter?

11. december 2016 af PrettyRose (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. Jeg sidder her med et spørgesmål, andgående eksponentielle funktioner. Spørgesmålet lyder således:

En eksponentiel udvikling y = b * a^x vokser med 40 % pr. x-enhed. Bestem grundtallet a. Hvor mange procent vokser y, når x vokser med 3? 

Men jeg har ligesom ikke nogen punkter; hvad gør jeg så? 

Eller er der "skjulte" punktsæt i opgaven? 

Hjælp :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2016 af peter lind

Brug kapitalformlen


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. december 2016 af AMelev

f(x) = b·ax, a = 1 + r, hvor r er vækstraten.

b har ingen betydning for sp. 2. Når x vokser med 1, skal f(x) ganges med a.
Du kan også bare beregne f(x + 3)/f(x), så kan b forkortes væk.


Svar #3
11. december 2016 af PrettyRose (Slettet)

Tak for hjælpen :)


Svar #4
11. december 2016 af PrettyRose (Slettet)

Men sp. 2, hvordan beregner jeg f(x+3)/f(x)? Hvor er b, som skal forkortes?

Undskyld ulejligheden :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. december 2016 af peter lind

Du skal beregne 100*(f(x+3)-f(3) )/f(3) = 100*(b*ax+3 -b*ax)/(b*ax) = 100*(ax+3-ax)/ax = ...


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. december 2016 af AMelev

#3

Du sætter hhv. x +3 og x ind i forskriften foe f: f(x) = b·ax, hvor du i sp. 1 har beregnet a.

f(x + 3) = b·ax+3 = b·ax·a3 iflg. potensregnereglen
f(x) = .....
\frac{f(x+3)}{f(x)}=..... Omregn til procent


Skriv et svar til: Eksponentiel funktion - find a uden punkter?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.