Matematik

Numerisk løsning af differentialligningssystem

13. december 2016 af julle898989 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har fået til opgave at løse følgende differentialligningssystem numerisk ved brug af både Eulers metode samt Runge kuttas 4.ordens metode.

differentialligningssystemet lyder:

d[M]/dt=0.9[M]-0.02[M][I2]

d[I2]/dt=0.005[M][I2]-0.3[I]

Hvor M angiver den aktuelle koncentration af malonsyre og I2 er den aktuelle koncentration af diiod. Jeg kender ikke disse koncentrationer og mine faglige kompetancer inden for numerisk løsning er meget begrænsede og jeg har derfor ikke den fjerneste ide om hvordan jeg skal gribe situationen an, jeg har prøvet at udregne d[M]/dt=f'(t) og d[I2]/dt=g'(t) men uden succes. så jeg ville blive umådeligt glad hvis der var en som kunne hjælpe.


Skriv et svar til: Numerisk løsning af differentialligningssystem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.