Matematik

SRP: Fuldstændig løsning til differentialligning

15. december 2016 af kemistuderende3 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg skal finde den fuldstændige løsning til ligningen:

 \frac{d[A]}{dx}=-k\cdot [A]

Jeg får den fuldstændige løsning til at være:

[A]=c\cdot e^{kt}, hvor c=\mathbb{R}
Men er i tvivl om det er rigtigt. Er der nogen som kan hjælpe mig?


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. december 2016 af peter lind

Det er næsten rigtig Løsningen er c*e-kt. Til en anden gang gør prøve altså beregn f'(t) og se om ligningen holder


Svar #2
15. december 2016 af kemistuderende3 (Slettet)

Tak, det vil jeg gøre :-)


Skriv et svar til: SRP: Fuldstændig løsning til differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.