Matematik

SRP RSA-kryptering - regning med rester og potensregneregler

17. december 2016 af huadasa (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan forkorter jeg (hvilke regler kan jeg bruge) yderligere en potens på 5^100 og 5^60 (5^3 er lille nok), når jeg allerede har forkortet dem fra 5^163? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2016 af Eksperimentalfysikeren

Hvad mener du med at forkorte en potens? Beskriv dit problem mere detailleret.


Svar #2
17. december 2016 af huadasa (Slettet)

Mit problem er, at jeg skal bruge potensen til at regne rest. 

#1

Hvad mener du med at forkorte en potens? Beskriv dit problem mere detailleret.

Jeg er igang med SRP om RSA-kryptering, og har denne meget store potens. 

Jeg bruger følgende formel (krypterings-formlen):

C = M^e $ n             ($ = mod)

Og mine tal er: 

C = 5163 $ 221

Jeg ved nu, at jeg kan forkorte potensen a165 således:  a163 = a100+60+3  = a100*a60*a3, hvorefter jeg kan beregne a100 mod n, a60 mod n og a3 mod n. Af de resultater kan jeg så igen gange dem sammen og reducere modulo n. Problemet er bare, at a100 = 5100 og a60 = 560 stadig giver kæmpe tal. Derfor leder jeg efter en potensregel, der kan gøre dem endnu mindre... 


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. december 2016 af Eksperimentalfysikeren

Det er væsent ligt at vide, hvor stor n er. Hvis n er mindre end 100, kan du benytte dig af at (an-1)n = 1, der læses a i (n-1). modulo n. Desværre tror jeg n er større end 100.


Brugbart svar (1)

Svar #4
17. december 2016 af peter lind

Hvorfor starter du på en ny tråd ? Du har jo haft det samme spørgsmål oppe før

510 mod n = (55)2 mod n

560 mod n = (510)6 mod n

5100 mod n = (510)10 mod n


Skriv et svar til: SRP RSA-kryptering - regning med rester og potensregneregler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.