Matematik

Opgaver med ln(x) og tilhørende regneregler

17. december 2016 af NickNemeth (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan skal opgave f, h og i løses? Jeg har lidt problemer med den :) Billede er vedhæftet :) 

Vedhæftet fil: Hjælp.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2016 af peter lind


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. december 2016 af peter lind

I begge opgaver skal du bruge at ln(a)-ln(b) = ln(a/b)


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. december 2016 af mathon

i)
             \ln\left ( 2^x\cdot 3^x \right )=\ln(24)

             \ln\left (\left ( 2\cdot 3 \right )^x \right )=\ln(24)

             \ln\left (6^x \right )=\ln(24)

             \ln\left (6 \right )\cdot x=\ln(24)

             x=\frac{\ln(24)}{\ln\left (6 \right )}


Svar #4
18. december 2016 af NickNemeth (Slettet)

Tak til jer alle!! Har løst alle undtagen h, er der en der kan hjælpe? :)


Svar #5
18. december 2016 af NickNemeth (Slettet)

Jeg har også regnet f forkert: 

Vedhæftet fil:f.png

Brugbart svar (0)

Svar #6
18. december 2016 af peter lind

h) ln(6) - ln(1/x) = ln(6/(1/x)) = ln(6x)  fortsæt selv

#5 De nederste 2 linjer er korrekte den lige før er forkert


Svar #7
18. december 2016 af NickNemeth (Slettet)

Har løst h og den er rigtig. Men forstår ikke hvorfor man må gange med x i trin 3? Jeg ved at 6/1 = 6, men står der så ikke 6/x? :)

Og jeg forstår ikke helt hvad du mener med "#5 De nederste 2 linjer er korrekte den lige før er forkert" ? :) :D

Vedhæftet fil:h.png

Svar #8
18. december 2016 af NickNemeth (Slettet)

#7

Har løst h og den er rigtig. Men forstår ikke hvorfor man må gange med x i trin 3? Jeg ved at 6/1 = 6, men står der så ikke 6/x? :)

Og jeg forstår ikke helt hvad du mener med "#5 De nederste 2 linjer er korrekte den lige før er forkert" ? :) :D

f er løst :) h er også løst, men er stadig i tvivl om det samme spørgsmål? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #9
18. december 2016 af peter lind

Der står 6/(1/x)  man dividerer med en brøk ved at gange med den omvendte.

ln(2x) = 1   du dividerer bare med 2 men ln(2x)≠2*ln(x) så det kan du ikke. Den samme fejl har du i en senere fil


Svar #10
18. december 2016 af NickNemeth (Slettet)

Kan jeg bede dig vise de konkrete trin for hvordan man når frem til 6x? Jeg har just in case vedhæftet min udregning :) 

Vedhæftet fil:H rigtig.png

Brugbart svar (0)

Svar #11
18. december 2016 af mathon

h)
            \ln(6)-\ln\left ( \frac{1}{x} \right )=\ln(12)

            \ln\left(\frac{6}{\frac{1}{x}}\right)=\ln(12)

            \ln\left(6x\right)=\ln(12)

            6x=12

            x=2


Svar #12
21. december 2016 af NickNemeth (Slettet)

Takker :)


Skriv et svar til: Opgaver med ln(x) og tilhørende regneregler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.