Matematik

udregn indhold i tønde

18. december 2016 af simoneLT (Slettet) - Niveau: 9. klasse

hejsa, jeg skal regne ud hvor mange liter der kan være i en olie tønde når den er 90 cm høj og radiussen er 29,75 cm

er det korrekt regnet? :

3,14(pi) x 29,75(2) x 90 = 250,245.5263171 cm3

250,245.5263171 cm3 x 1000 = 250 L

Håber der er en der kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. december 2016 af mathon

250,245.5263171 • 103 = 250 ??????


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. december 2016 af mathon

jeg skal regne ud hvor mange liter der kan være i en olie tønde når den er 9 dm høj og radius er 2,975 dm

               \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! V=\pi \cdot h\cdot r^2=\pi \cdot \left (9\;dm \right )\cdot \left (2{,}975\;dm \right )^2=\pi \cdot 79{,}6556\;dm^3=\pi \cdot 79{,}6556\;L\approx 250\;L


          1\;dm^3=1\;L


Svar #3
18. december 2016 af simoneLT (Slettet)

Mange tak :)

hvordan regner jeg så rumfang og massefylde  af en  bold?

2 eksempler:

Baseball: radius 3,66 cm. vægt 142 g

basketball: diameter 24,25 cm. vægt 650 g ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. december 2016 af mathon

            V_{Baseball_1}=\frac{4\pi }{3}\cdot \left (3{,}66\;cm \right )^3

            \varrho _{Baseball_1}=\frac{142\;g}{V_{Basesball_1}}

            V_{Baseball_2}=\frac{4\pi }{3}\cdot \left (24{,}25\;cm \right )^3

            \varrho _{Baseball_2}=\frac{650\;g}{V_{Basesball_2}}


Svar #5
18. december 2016 af simoneLT (Slettet)

Det forstår jeg ikke rigtig:/


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. december 2016 af mathon

hvis jeg skriver mf som forkortelse for massefylde:

          V_{Baseball_1}=\frac{4\pi }{3}\cdot \left (3{,}66\;cm \right )^3

            mf _{Baseball_1}=\frac{142\;g}{V_{Basesball_1}}

            V_{Baseball_2}=\frac{4\pi }{3}\cdot \left (24{,}25\;cm \right )^3

            m\! f _{Baseball_2}=\frac{650\;g}{V_{Basesball_2}}


Svar #7
18. december 2016 af simoneLT (Slettet)

Syntes bare når jeg regner det ud på den måde bliver det et helt vildt tal?

Brugbart svar (0)

Svar #8
18. december 2016 af mathon

          V_{Baseball_1}=\frac{4\pi }{3}\cdot \left (3{,}66\;cm \right )^3=205{,}368\; cm^3

            mf _{Baseball_1}=\frac{142\;g}{205{,}368\;cm^3}=0{,}69 \; \tfrac{g}{cm^3}


Svar #9
18. december 2016 af simoneLT (Slettet)

hvordan så når det er diameter og vægt man har, hordanregner man det ud?


Brugbart svar (0)

Svar #10
18. december 2016 af mathon

Taler du stadig om kugleformede legemer eller om cylindere?


Svar #11
18. december 2016 af simoneLT (Slettet)

Det er stadig kugle

Brugbart svar (0)

Svar #12
18. december 2016 af mathon

Du dividerer diameteren med 2 for at få radius til formlen

                                     V_{kugle}=\frac{4\pi }{3}\cdot r^3

eller bruger formlen
                                     V_{kugle}=\frac{\pi }{6}\cdot d^{\, 3}


Skriv et svar til: udregn indhold i tønde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.