Fysik

Beregning af fællestemperatur

25. december 2016 af hashim23 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har lidt svært ved nedenstående opgave, som lyder:

I en varmeisoleret læderpose placerer vi to lodder ved siden af hinanden. det ene lod er af aluminium. Det ha en masse på 1,4 kg og en temperatur på 19,0 grader celcius. Det andet lod er af zink det har massen 2,3kg og temperaturen 75 grader celcuius efrer et stykke tid opnår de to looder en fællestemperatur

Beregn denne fællestemperatur

Jeg ved at jeg skal betragte mcdeltat, men kan ikke komme videre herfra.


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. december 2016 af peter lind

Jeg kalder massen af aluminiumslodet for mA temperatren af aluminiumsloddet for tA =19º, og varmefylde for aluminium for cA. tilsvarende for zinkloddet mZ o.s.v. fællestemperature tf.

Aluminiumsloddet afgiver varmen Q = mA*cA*(tf-tA)

zinkloddet modtager mZ*cZ(tZ-tf)

Den afgivne og modtaget varme skal være lige store


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. december 2016 af mathon

            C_{Al}=m_{Al}\cdot c_{Al}

            C_{Zn}=m_{Zn}\cdot c_{Zn}

                                                        t_f=\frac{C_{Zn}\cdot (75^\circ C)+C_{Al}\cdot (19^\circ C)}{C_{Al}-C_{Zn}}


Skriv et svar til: Beregning af fællestemperatur

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.