Matematik

Isoler r i dette udtryk

09. januar 2017 af Fikshun - Niveau: B-niveau

Hej alle,

Jeg skal isolere r i dette udtryk:

Re=(1+r/n)n-1

Jeg skal selvfølgelig forklarer mig selv, men jeg er helt udkørt i dette udtryk.

Mange tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2017 af fosfor (Slettet)

n log(q) = log(qn)


Svar #2
09. januar 2017 af Fikshun

jeg ved ikke hvad det betyder


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. januar 2017 af Toonwire

Der er heller ingen grund til at bruge logaritmer:

\\R_e=\left( 1+\frac{r}{n} \right) ^n-1\\\\ \Leftrightarrow~~ R_e+1 = \left( 1+\frac{r}{n} \right) ^n\\\\ \Leftrightarrow~~ \sqrt[n]{R_e+1} = 1+\frac{r}{n}\\\\ \Leftrightarrow~~ \sqrt[n]{R_e+1}-1 = \frac{r}{n}\\\\ \Leftrightarrow~~ n\left( \sqrt[n]{R_e+1}-1 \right ) = r


Brugbart svar (1)

Svar #4
09. januar 2017 af mathon

                    R_e=(1+\tfrac{r}{n})^n-1

                    (R_e+1)=(1+\tfrac{r}{n})^n

                    (R_e+1)^ {\frac{1}{n}}=1+\tfrac{r}{n}?

                    (R_e+1)^ {\frac{1}{n}}-1=\tfrac{r}{n}

                    \left ((R_e+1)^ {\frac{1}{n}}-1 \right )\cdot n=r


Svar #5
09. januar 2017 af Fikshun

super mange tak


Skriv et svar til: Isoler r i dette udtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.