Matematik
Areal af rektanglet i løbebanen
Opgaven lyder: (se vedhæftet fil for billede af opgaven og skitsen)
En løbebanes form er dannet af to lige lange parallelle linjestykker (på figuren AD og BC), der i begge ender er forbundet med halvcirkler.
a) Bestem omkredsen af løbebanen udtrykt ved x og r (se figuren), og bestem arealet af rektanglet ABCD udtrykt ved x, når omkredsen af løbebanen skal være 800 m.
Jeg har i første del opstillet formlen O=2x+2·Pi·r, men jeg er gået lidt død i den anden del af opgaven.
Jeg er med på at arealet af rektanglet kan beskrives ved A=2rx, og at jeg isolerer r i maple til (400-x)/Pi, men hvad gør jeg herfra? Nu har jeg jo de to ukendte variable A og x: A=2·((400-x)/Pi)·x
håber nogen kan hjælpe :))
Svar #1
10. januar 2017 af Moderatoren
Du kan finde hjælp til den opgave her på Studieportalen - Eller i Studienets vejledende besvarelse af opgave 15. b fra STX Matematik B 14. maj 2008 her
Svar #2
10. januar 2017 af juliejulieju (Slettet)
Jeg har kigget på alle besvarelser herinde, og der er endnu ingen der har kunnet besvare mit spørgsmål..
#1Du kan finde hjælp til den opgave her på Studieportalen - Eller i Studienets vejledende besvarelse af opgave 15. b fra STX Matematik B 14. maj 2008 her
Skriv et svar til: Areal af rektanglet i løbebanen
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
