Matematik

Løs ligning

10. januar 2017 af MMLL13 - Niveau: B-niveau

Kan nogen hjælpe med denne ligning. Den er udregnet vha. min lærer, men der er noget jeg ikke forstår:

1-8(-q)=4q+3(3q-6)  =

1-8+q=4q+9q-18  =

-7+q=13q-18  =

-12q=-11  =

-12q/12=11/12  =

q=11/12

I linje nr. 3 står der at det bliver -7+q  Jeg ville få det til:  1-8q=4q+9q-18   =   1+18=4q+9q+8q  fordi -8•-q ville da give +8q fordi minus og minus giver +  og så bagefter rykke -18 over på venstre side så der står 1+18 fordi minusset er røget med 8q til højre side af lighedstegnet.

Hvad gør jeg galt?


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. januar 2017 af PeterValberg

1 - 8(-q) = 4q + 3(3q - 6)
1 + 8q = 4q + 9q -18

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
10. januar 2017 af MMLL13

Selvfølgelig! Tak!


Skriv et svar til: Løs ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.