Matematik

HASTER! Beregning af skæringspunkt mellem 2 funktioner

12. januar 2017 af MMHSSTX (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har problemer med følgende opgave og kunne godt bruge lidt hjælp :)

Linjen y=2x-8 skærer grafen for funktionen f(x)=x^2-7x+10 i to punkter A og B. Beregn skæringspunktet, C, mellem de to tangenter til f i disse punkter, A og B.

Har vedhæftet billede af grafen

Jeg har prøvet at finde skæringspunkter, hvor jeg kom frem til dette
x^2-7x+10=2x-8
x^2-9x+18=0
f(x)=x^2-7x+10
f'(x)=2x-7
Ved dog ikke om dette er et vildspor :)
På forhånd tak

Vedhæftet fil: hjælp.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
12. januar 2017 af StoreNord

x^2-9x+18=0               er korrekt. Så skal du løse ligningen med hensyn til x.


Svar #2
12. januar 2017 af MMHSSTX (Slettet)

Godt at vide, er i tvivl om hvorledes jeg løser med hensyn til x? kan du hjælpe?
Du behøver ikke at løse den, bare vise hvordan det stilles op.
Igen tak for hjælpen :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. januar 2017 af StoreNord

Du kender vel Diskriminant-metoden?


Svar #4
12. januar 2017 af MMHSSTX (Slettet)

Altså at finde diskriminanten, for så kan jeg godt ja :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. januar 2017 af StoreNord

Og du kan forhåbentlig differentiere.

Og du kender vel også tangentens ligning:           y=f(x0)+f′(x0)⋅(x−x0)


Svar #6
12. januar 2017 af MMHSSTX (Slettet)

Ja til begge


Skriv et svar til: HASTER! Beregning af skæringspunkt mellem 2 funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.