Matematik

hvordan finder jeg overfladearealet af en sø med 6 fuglearter?

12. januar 2017 af Mm98 - Niveau: A-niveau

Hej allesammen, jeg har brug for hjælp til opgave a i denne opgave. 

Vha. et cas-værktøj, har jeg bestemt b, som jeg får til at blive til 

b=0.470707

Hvordan finder jeg så overfladearealet af en sø med 6 fuglearter? 

Sammenhængen mellem fuglearter og størrelsen af den sø, de lever ved, kan beskrives ved funktionen:
f(x)=b*x^0^^,25    , 1000 \leq x \leq 64000
Hvor f(x) er antallet af fuglearter ved søen, og x er søens overfladeareal (målt i m^2). 
Bestem tallet b, når det oplyses, at der er  3  fuglearter ved en sø med overfladeareal 1650 m^2, og bestem overfladearealet af en sø med  6  fuglearter. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2017 af peter lind

Løs ligningen 6=b*x0,25


Svar #2
12. januar 2017 af Mm98

Kan man det på et cas-værktøj?? 

Jeg ved nemlig at resultatet er 26400 m^2 


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. januar 2017 af peter lind

Det kan man godt; men den er faktisk let at løse på en meget simpel regnemaskine. Divider ligningen med b og opløft resultatet i potensen 4


Svar #4
13. januar 2017 af Mm98

6=b*x^0^^,25

x^0^^,25  =\frac{6}{b}

x=(\frac{6}{b})^4

nu kan jeg ikke komme videre :/


Brugbart svar (1)

Svar #5
13. januar 2017 af SuneChr

Man har de to ligninger
         (I)  3 = b·1650^1/4
        (II)  6 = b·x^1/4
(II)/(I)   6/3 = (b·x^1/4)/(b·1650^1/4)  ⇒  x^1/4 = 2·1650^1/⇒  x = 24·1650


Svar #6
13. januar 2017 af Mm98

Okay, tak men hvordan regner man dette ud i et cas-værktøj? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. januar 2017 af SuneChr

# 6
I "Wolfram Alpha" kan skrives:
3=b*1650^(1/4),6=b*x^(1/4)
og få b og x (eksakt) som resultat.   b =   \frac{3^{\frac{3}{4}}}{\sqrt{5}\cdot \sqrt[4]{22}}


Svar #8
13. januar 2017 af Mm98

#6 Mange tak! 

Men er der slet ingen der ved hvordan man gør det på TI-Nspire? Dette er den eneste opgave jeg mangler og jeg skal snart aflevere den ://///////


Svar #9
15. januar 2017 af Mm98

??


Brugbart svar (1)

Svar #10
15. januar 2017 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Skriv et svar til: hvordan finder jeg overfladearealet af en sø med 6 fuglearter?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.