Matematik

Differentialregning - At opskrive en ligning

13. januar 2017 af Anonyminized (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle, se vedhæftet fil angående de opgaver, jeg godt kunne tænke mig at få hjælp til.

Jeg ved dog ikke helt, om hvordan jeg skal starte med første opgave, så hvis jeg kunne få at vide, hvad fremgangsmåden er, ville det være rart!

Tak på forhånd!


Svar #2
13. januar 2017 af Anonyminized (Slettet)

Når undskyld, her er det:

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. januar 2017 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. januar 2017 af mathon

1)
                                                  f{\, }'(x)=2ax
tangentligning i (x_o,f(x_o))\! \! :
                                                  y=f{\, }'(x_o)\cdot (x-x_o)+f(x_o)

                                                  y=2ax_o\cdot (x-x_o)+a{x_o}^2

                                                  y=2ax_o\cdot x-a{x_o}^2

                                   
       


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. januar 2017 af mathon

2)
         Ovenstående tangents skæring med x-aksen (som har ligningen y=0)

                                                 0=2ax_o\cdot x-a{x_o}^2

                                                  0=2\cdot x-x_o

                                                  x=\frac{x_o}{2}
skæringspunkt:
                                                  S_x=\left ( \tfrac{x_o}{2},\tfrac{a{x_o}^2}{4} \right )

                             


Svar #6
13. januar 2017 af Anonyminized (Slettet)

#5

2)
         Ovenstående tangents skæring med x-aksen (som har ligningen y=0)

                                                 0=2ax_o\cdot x-a{x_o}^2

                                                  0=2\cdot x-x_o

                                                  x=\frac{x_o}{2}
skæringspunkt:
                                                  S_x=\left ( \tfrac{x_o}{2},\tfrac{a{x_o}^2}{4} \right )

                             

Samme fremgangsmåde vil også gælde for opgave 3?


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. januar 2017 af mathon

3)
                                                  S_x=\left ( \tfrac{7}{2},\tfrac{3\cdot 7^2}{4} \right )=\left ( \tfrac{7}{2},\tfrac{147}{4} \right )=\left ( 3\tfrac{1}{2},36\tfrac{3}{4} \right )
         
           


Svar #8
13. januar 2017 af Anonyminized (Slettet)

Tusind tak for hjælpen, jeg prøver lige også at regne det ud selv! :)


Skriv et svar til: Differentialregning - At opskrive en ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.