Matematik

bestem ligningen for tangenten

15. januar 2017 af soer381k - Niveau: B-niveau

givet f(x)= e^x, bestem ligningen for tangenten til grafen for f i punktet (0, 1)


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2017 af StoreNord

Du skal først differentiere funktionen.

Så skal du bruge f'(0), samt nogle andre ting, i tangentens ligning

http://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-b/differentialregning/tangentens-ligning

                                 y=f(x0)+f′(x0)⋅(x−x0)


Svar #2
15. januar 2017 af soer381k

så tangenten i punktet er y= f´(1)*(x-0)+1


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. januar 2017 af StoreNord

Nej, y = 1 + 1*(x-0) = x+1

Se vedhæftede:            bestem ligningen for tangenten.png


Svar #4
15. januar 2017 af soer381k

men hvis jeg ikke må bruge hjælpemidler hvordan kommer jeg så frem til det


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. januar 2017 af StoreNord

Vi er færdige, og vi har ikke brugt hjælpemidlerne.


Svar #6
15. januar 2017 af soer381k

nååår nu kan jeg se hvordan du gjorde tak


Skriv et svar til: bestem ligningen for tangenten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.