Matematik

differentier f(x)= 1/x^3

15. januar 2017 af soer381k - Niveau: B-niveau

differentier f(x)= 1/x^3


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2017 af StoreNord

Det er nok nemmere at differentiere x-3.             :)


Svar #2
15. januar 2017 af soer381k

men hvordan er det nu lige man gør det :) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. januar 2017 af StoreNord

f(x) = x-3                                           f'(x) = -3x-4


Svar #4
15. januar 2017 af soer381k

er det så           f(x)= 1/x^3    er     f(x)´ = -3x^-4


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. januar 2017 af StoreNord

Ja, det er bare den grimme måde at skrive det på.


Svar #6
15. januar 2017 af soer381k

ok tak StoreNord


Svar #7
15. januar 2017 af soer381k

hvad så med f(x) = 4 / (x+2)


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. januar 2017 af StoreNord

Det er en sammensat funktion.  f(g(x))


Svar #9
15. januar 2017 af soer381k

ok


Svar #10
15. januar 2017 af soer381k

vent naa   det er 4 / x+2   da ikke


Brugbart svar (0)

Svar #11
15. januar 2017 af StoreNord

Nej,             \frac{4}{x}-2       er ikke en sammensat funktion.


Svar #12
15. januar 2017 af soer381k

den funktion som jeg skulle differentiere er   \frac{4}{x+2}


Brugbart svar (0)

Svar #13
15. januar 2017 af StoreNord

x+2 kalder vi den indre funktion, og divisionen op i 4 kalder vi den ydre funktion.

f' er:    Den ydre differentieret af den indre --  ganget med den indre differentieret.

altså f'(x) er           \frac{-1}{(x+2)^{2}}*(1-0)              og ha en god nat.     :)


Svar #14
15. januar 2017 af soer381k

tak


Skriv et svar til: differentier f(x)= 1/x^3

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.