Matematik

Beregn rødspættens længde...

17. januar 2017 af GymEl (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!

Jeg kan slet ikke gennemskue hvordan jeg løser hverken A, B eller C i denne opgave, er der nogen som kan hjælpe? 


Længden L, målt i cm, af en rødspætte som funktion af alderen t, målt i døgn, er givet ved

L(t)=68,5 - 68,0 * e^-0,00026t.

a) Beregn rødspætten længde efter 1 måned og efter 1 år. 

b) Bestem L'(t), L'(30) og L'(365). Hvad betyder de sidste to tal? 

c) Hvor lang kan rødspætten højs blive for at følge denne model? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2017 af peter lind

a) indsæt t = 1måned/år i formlen oh beregn

b) find L'(t). Hertil skal du bruge at (ekx)' = k*ekx

c) Se hvad der sker for t->∞


Svar #2
17. januar 2017 af GymEl (Slettet)

skal antal døgn p måned bare indsættes på t's plads i opgave a?

-hvordan løser jeg opgave b?

-Jeg har fanget metoden i opgave c


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. januar 2017 af peter lind

a) ja

b) Hvad er problemet ?


Skriv et svar til: Beregn rødspættens længde...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.