Matematik

Fart

17. januar 2017 af mikk589g (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hvordan beregner man gennemsnitsfart, når man kører 50km med 20km/t og 100km på 80km/t (så altså 150km i alt)?
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. januar 2017 af mathon

                                    t_1=\frac{50\; km}{20\; \tfrac{lm}{h}}  

                                    t_2=\frac{100\; km}{80\; \tfrac{km}{h}}                  

gennemsnitsfart:
                                    v_{middel}=\frac{150\; km}{t_1+t_2}


Skriv et svar til: Fart

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.