Matematik

løs ligningerne

17. januar 2017 af NiklasLarsenMolbjerg - Niveau: B-niveau

Hej alle dygtige mennesker derude.

Jeg har brug for hjælp til de ved hæftede opgaver. Håber nogle kan hjælpe.

Jeg har løst opgaver a og e i opgave 3, så dem har jeg ikke brug for hjælp til.

Jeg kan ikke løse de andre i opagve 3, fordi mangler et led. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2017 af mathon

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. januar 2017 af mathon

3b)
                      
3x(x-3)=0

                       x=\left\{\begin{matrix} 0\\3 \end{matrix}\right.


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. januar 2017 af mathon

3c)
                      
x^2+x+(-2)=0

                 


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. januar 2017 af mathon

3d)
                      
x^2+9=6x

                       x^2+(-6)x+9=0


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. januar 2017 af mathon

3f)
                      
x^2-9=0

                       x^2-3^2=0

                       (x+3)(x-3)=0

                       x=\left\{\begin{matrix} -3\\3 \end{matrix}\right.      

                            

      


Svar #6
17. januar 2017 af NiklasLarsenMolbjerg

Hej mathon.

Jeg vil jo gerne lære det.

Så jeg tænkte om du kunne skrive det hele op hvordan du gør, sådan at jeg kan følge med i havd du gør.

det er fordi i løsningsformlen skal man jo kende tre led i ligningen før at man kan benytte den, men her kan jeg ikke se hvordan du får det trejde led frem.

eks. i opgave 3b, der har jeg oplyst led a, b, men ikke led c. hvordan får jeg det


Svar #7
17. januar 2017 af NiklasLarsenMolbjerg

sorry, jeg mente i eks. i opagve 3c


Svar #8
17. januar 2017 af NiklasLarsenMolbjerg

Mathon, din løsning på 3f kan jeg ikke rigtigt bruge til noget ;), hvordan løser man ligningen med løsningsformlen


Brugbart svar (0)

Svar #9
17. januar 2017 af mathon

                                      x={-b\mp \sqrt{b^2-4ac} \over 2a}
giver for c=0
                                      x={-b\mp \sqrt{b^2} \over 2a}

                                      x={-b\mp b \over 2a}

                                      x=\left\{\begin{matrix} -\frac{b}{a}\\ 0 \end{matrix}\right.


Svar #10
17. januar 2017 af NiklasLarsenMolbjerg

er det fremgangsmåden for alle løsninger i opagve 3


Brugbart svar (0)

Svar #11
17. januar 2017 af mathon

3f)
                   (-1)x^2+0x+9=0      

                   x=\frac{-0\pm \sqrt{0^2-4\cdot (-1 )\cdot9}}{2\cdot (-1)}=

                   x=\frac{\pm \sqrt{36}}{-2}=

                   x=\frac{\mp 6}{2}=\left\{\begin{matrix} -3\\3 \end{matrix}\right.

                  


Svar #12
17. januar 2017 af NiklasLarsenMolbjerg

Hej mathon.

Jeg har fanget princippet nu ;)

Men vil du lige omskrive 3c og 3d sådan at de kommer til at stå på den rigtige form


Brugbart svar (0)

Svar #13
18. januar 2017 af mathon

Er gjort ovenfor i #3 og #4.


Svar #14
18. januar 2017 af NiklasLarsenMolbjerg

i 3d har du omskrvet den forkerte ligning.

ligningen der skal omskrives lyder: 

1/3x2+3=2x

hvordan omskrives denne ligning


Brugbart svar (0)

Svar #15
18. januar 2017 af mathon

            \frac{1}{3}x^2+3=2x          multiplicesres med 3

            x^2+9=6x          resten som i #4.


Svar #16
18. januar 2017 af NiklasLarsenMolbjerg

super, men hvor skal man gange med 3


Skriv et svar til: løs ligningerne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.